actie van start voor meer bomen bij schoolpleinen

De provincie Overijssel start vandaag, op de nationale Boomfeestdag, de campagne ‘Bomen voor groenere schoolpleinen’.

Met deze campagne worden dit jaar op of in de omgeving van schoolpleinen van Overijsselse basisscholen 500 laanbomen geplant. Het doel is om de schoolomgeving van kinderen groener te maken.

“Kinderen hebben niet overal gemakkelijk toegang tot een groene omgeving met bijvoorbeeld bomen en waar ze kunnen spelen”, stelt gedeputeerde Hester Maij voor landbouw, natuur en cultuur. “Ook op en rondom veel schoolpleinen kan het best nog wat groener. Het is erg belangrijk voor kinderen dat ze ook in schooltijd gemakkelijk kunnen ontspannen in het groen. Vandaar deze campagne.”

Maximaal vijf per school
De provincie financiert de aanschaf van de bomen. Ze zijn, tot een maximum van vijf per school, beschikbaar zolang de voorraad strekt. Scholen kunnen zich via de website van Natuur en Milieu Overijssel aanmelden. Het is de bedoeling dat de school zelf de aanplant regelt via sponsoren of de gemeente.

Kijk voor meer informatie op staging2.natuurenmilieuoverijssel.nl/bomenvoorgroenereschoolpleinen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.