zwarthoed beste van het veld dan weet je dat er iets niet goed gaat

Zwarthoed weet als geen ander dat de tegenstander altijd een kans krijgt. Maar dat Go Ahead Eagles op eigen veld vier honderd procent kansen weggaf is wel erg amateuristisch te noemen. Volgens Zwarthoed was de numerieke meerderheid dat FC Den Bosch het laatste gedeelte van de wedstrijd had, als gevolg van de rode kaart van Wolters, daarvan de belangrijkste reden. “Toch lastig om ze dan tegen te houden. We wilden ook niet met de rug tegen de muur komen te staan dus hielden ook mensen voorin. Anders kwamen we helemaal niet meer onder de druk vandaan”, beargumenteert de keeper de keuzes van zijn team. 

Uiteindelijk is Zwarthoed dan ook tevreden met een punt. “Mede door die rode kaart. Wanneer we de wedstrijd hadden uitgespeeld met elf tegen elf dan was dit een teleurstellend resultaat geweest, maar nu kan ik er mee leven.” 

 

Nieuwe hoofdcoach, geen veranderingen

Tegen FC Den Bosch zat Harry Decheiver voor het eerst als hoofdcoach op de bank van Go Ahead Eagles. Toch is er volgens Zwarthoed niet veel verandert sinds het vertrek van Dennis Demmers. “Harry probeert zijn visie over te brengen op ons. Dat bevalt, maar in grote lijnen is het wel hetzelfde.” 

Zwarthoed zelf heeft goede herinneringen aan Demmers. Onder hem veroverde hij de plek onder de lat. Demmers iets verwijten is er dan ook niet bij. “Hij heeft er alle energie ingestopt en ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden, maar wij moeten het doen op het veld. Dat werd wel eens nagelaten”, vertelt Zwarthoed. Door die nalatigheid moest Demmers zijn koffers pakken, volgens de sluitpost is dat hoe het werkt in het voetbal. “Dat is het risico van het trainersvak. Het is niet de eerste trainer die ik ontslagen heb zien worden. Dat is het voetbalwereldje, helaas.”  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.