wie wordt de voorleeskampioen van raalte

Ook dit jaar hebben we de wedstrijd over twee dagdelen verdeeld omdat weer veel basisscholen uit de gemeente zich hebben aangemeld. Dit jaar zijn er 15 schoolkampioenen die komen voorlezen van 15 scholen. Twee van hen mogen door naar de regionale ronde.

De vijftien deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mogen zelf bepalen uit welk kinderboek ze gaan voorlezen. Fragmenten worden voorgelezen uit boeken van bijvoorbeeld Carry Slee, Roald Dahl en Mirjam Mous.

Jury
De juryleden zullen het net als ieder jaar weer zeer moeilijk krijgen. Er wordt o.a. gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De juryleden dit jaar zijn: Karin de Graaff, Frank Niens, Anneke Grit en Frank den Breejen. De presentatie wordt gedaan door RTVRaalte presentator Rens Turk.

Supporters
De supporters zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mogen zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen.

Regionale ronde
De winnaars van 11 februari gaan, als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte, door naar de Regionale Voorleesronde op 9 maart in het Holstohus in Olst. Hierna volgt de provinciale finale en tot slot de landelijke finale.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.