wethouder blind genoeg licht bij veerpont wijhe

Wethouder Blind van gemeente Olst-Wijhe vindt dat er genoeg verlichting bij de veerpont in Wijhe is. Dat laat de wethouder weten aan RTV Oost. De eigenaar van het Wijhese veer gaf aan dat de verlichting een mogelijke oorzaak is van het ongeval dat gisteravond plaatsvond.

Wethouder Blind luistert met ‘stijgende verbazing’ naar de conclusie van Bert Keukenkamp, eigenaar van het Wijhese pontje. “Het is inderdaad zo dat Keukenkamp in het verleden gevraagd heeft om betere verlichting, maar die is vorig jaar ook aangebracht.” Volgens de wethouder was de eigenaar van het Wijhese veer toen tevreden over de nieuwe verlichting. “Als hij daar nu niet tevreden over is, mag hij dat aangeven.”

Wethouder Blind hoort graag van Keukenkamp hoe het verder moet. “Als de verlichting een rol speelde in het ongeval, wil de gemeente daar graag wat aan doen.” Of er nieuwe verlichting komt, kan de wethouder niet zeggen. “Ik kan de oplossing nog niet geven, maar wij nemen dit ongeval zeer serieus.”

Een vrouw reed gisteravond de IJssel in toen zij met haar navigatiesysteem bezig was en dacht zo het pondje te rijden. Het veer stond echter aan de andere kant van de rivier. De schipper zag de auto te water gaan en voer snel terug. De vrouw kon bijtijds uit de zinkende auto worden getrokken. Rijkswaterstaat is op zoek naar de auto die ergens op de bodem van de IJssel moet liggen , maar heeft de wagen nog niet gevonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.