waterschap geen problemen door hoog water

Het Waterschap ervaart geen problemen door volle rivieren en sloten in de regio. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom vooralsnog niet nodig. 

Dat laat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) weten. WDODelta houdt naar eigen zeggen zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden de dijken extra goed in de gaten. Enkele sluisdeuren zijn ook gesloten. Daarnaast werken de gemalen en stuwen op volle kracht.

Dit is gebruikelijk en wordt altijd gedaan als de waterstanden stijgen. Het waterschap blijft de weersverwachting alert in de gaten houden.

340 gemalen en 1890 stuwen
WDODelta heeft 340 gemalen en 1890 stuwen waarmee het water door het hele werkgebied wordt verdeeld en afgevoerd. Ondanks de verhoogde waterstanden kunnen de gemalen en stuwen de afvoer van water aan.

Door het hoge water blijven de uiterwaarden onder water staan en zijn enkele waterbergingen volgelopen. “Ook dat is volstrekt normaal bij de huidige waterstanden en de tijd van het jaar”, stelt het Waterschap. “Uiterwaarden en waterbergingen zijn ervoor bedoeld om het water meer ruimte te geven. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden opgeslagen.”

Veerpont Wijhe
Toch kan de hoge waterstand lokaal wel voor wat problemen zorgen. Zo moest in Wijhe de veerpont uit de vaart worden gehaald; de veerstoep was ondergelopen waardoor de pont niet meer bereikbaar was.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.