vrijwilligers gezocht voor samen werken in het groen

In september 2015 is een samenwerking gestart tussen IJssellandschap met haar vele natuurgebieden, bossen en parken en het Carmel College Salland,sector vmbo. Dit alles onder het motto ‘Samen-Werken’. Leerlingen van het Carmel College Salland krijgen les in het praktische thema “Tuin en Landschap”. Hoewel op school veel geleerd kan worden, is het belangrijk dat de leerlingen ook kennis maken met de praktijk door daadwerkelijk ‘het veld’ in te gaan.

Onderhoud van het landschap is een arbeidsintensieve taak en vele handen maken licht werk. IJssellandschap biedt daarom graag een leeromgeving waarbij de leerlingen zich inzetten voor het landschap. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie. De leerlingen werken in kleine groepjes (vier leerlingen per keer), waardoor het leerrendement hoog is en het voor de vrijwilligers goed te begeleiden valt.

De taken van de vrijwilliger bestaan onder andere uit het halen en brengen van de leerlingen (kilometers worden vergoed), het geven van uitleg over de werkzaamheden ten behoeve van het landschapsonderhoud en de te gebruiken gereedschappen, het toezicht houden op het veilig werken en het geven van uitleg over de natuur ter plekke. De werkzaamheden vinden dit schooljaar plaats op landgoed De Oostermaet bij Lettele waar IJssellandschap een eendenkooi in oude luister herstelt.

Het Carmel College Salland en IJssellandschap zijn samen op zoek naar vrijwilligers die één keer per week op maandagochtend de rol van begeleider op zich willen nemen voor het praktijkproject Tuin en Landschap.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan onder andere uit: snoeiwerk, kapwerk, het onderhouden van paden en het plaatsen en onderhouden van recreatieve voorzieningen. We zoeken: vrijwilligers die het leuk vinden om een groepje van vier leerlingen, op maandagochtend, te vervoeren en te begeleiden tijdens de praktijklessen. Werkinhoudelijke begeleiding vindt plaats vanuit het Carmel College Salland en IJssellandschap.

Wanneer u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Carmel College Salland via 0572-348500 en Vmbo-Pro@carmelcollegesalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.