verkleed als carnavals jihadist doe maar niet

Carnavalsvereniging De Sprokkelaars heeft geen duidelijke regelgeving omtrent carnavalskostuums. “Wij gaan uit van het gezonde verstand van eenieder. Carnaval in Lemelerveld is een gezellig feest voor alle geloven, achtergronden en geaardheden. Het kwetsen of provoceren van anderen hoort hier niet thuis.” Doe je dit wel, kan en mag de commissie besluiten bepaalde creaties uit te sluiten van de optocht en de avonden op grond van carnavaleske of technische tekortkomingen.

Ook De Diekschoevers en de Iesselzotten gaan uit van ‘de goede smaak van de carnavalisten’. De Iesselzotten leggen daarom geen beperkingen op. “De Nederlandse wetgeving kent voldoende houvast wanneer het gaat om het tegengaan van discriminatie en het aanzetten daartoe en het aanzetten van haat.”

De optochtcommissie van de Diekschoevers kan naar eigen zeggen op basis van uitbeelding, technische kwaliteit of uit veiligheidsoverwegingen tot aanvang van de optocht deelnemers uitsluiten. De keuring van wagens en deelnemers vindt op de dag zelf plaats.

Uitsluitsel
De Sökkestoppers en de Weteringzotten zijn ietwat resoluter wanneer het gaat over aanstootgevende kostuums. “Als carnavalsvereniging hebben wij besloten kleding, kostuums en thema’s in de optocht, die geassocieerd kunnen worden met IS, te weigeren. Voor de optocht geldt dat er vooraf aangemeld moet worden en alle wagens worden van te voren door een speciale commissie bezocht”, aldus CV De Sökkestoppers. “Tijdens de carnavalsdagen staat er beveiliging bij de ingang van onze residentie.”

In het algemeen hanteren de Weteringzotten de regel dat aanstootgevende kleding niet wenselijk is. “Wij nemen daarom passende maatregelen als iemand zich met aanstootgevende kleding verkleed. Het betreft ook één van de huisregels, die in onze residentie hangen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.