Home / archiefcentraal / update snoeihout verbranden juist wel mogelijk

update snoeihout verbranden juist wel mogelijk

De gemeenteraad heeft donderdagavond namelijk een motie aangenomen waarin het college de opdracht krijgt om een juridische constructie op te stellen die het mogelijk maakt om met Pasen en in de snoeimaanden maart en november snoeihout te verbranden, waarbij bij voorkeur door middel van een algemene ontheffing, duidelijke randvoorwaarden en slechts een (online) melding geen of minimale extra kosten worden gemaakt. Het college zal deze opdracht nu oppakken.

“Tijdens het debat over het afschaffen van de stookontheffing zijn verschillende partijen bij elkaar gekomen die zich niet kunnen vinden in het onmogelijk maken van het stoken van snoeihout. Wat ons betreft moet het mogelijk blijven om in het buitengebied kleine hoeveelheden snoeihout te verbranden. Om tegemoet te komen aan de duurzame belangen van Raalte, hebben wij voorgesteld om dit alleen mogelijk te maken in de snoeimaanden maart, november en tijdens Pasen. Daarnaast blijft de mogelijkheid om snoeiafval naar de ROVA te brengen”, aldus Emiel Gerner namens de VVD.

Gisteravond is dit tijdens de raadsvergadering vertaald in een motie die het college de opdracht geeft om een juridische constructie op te stelen die dit mogelijk maakt. “Hierbij gaat de voorkeur uit naar een algemene ontheffing met duidelijke randvoorwaarden en slechts een (online) melding, waardoor geen of minimale extra kosten worden gemaakt. Deze motie werd ingediend en aangenomen met de partijen VVD, CDA, BurgerBelangen en LokaalAlternatief.”

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.