uit het boetelerveld pijn gelijk verdelen bij wateroverlast

De soms zware buien met veel regen in de afgelopen weken zorgen voor hoge grondwaterstanden en verhoogde afvoeren. Het overtollige regenwater word afgevoerd van de greppel in de sloot naar watergangen. In het sterk hellende gebied van de Holterberg tot Zwolle bevinden zich veel stuwen in deze watergangen. Met een beweegbare klep in die stuwen worden afvoerhoeveelheden ingesteld door peilbeheerders van het waterschap. Zij zorgen ervoor dat in zo’n periode het teveel aan water niet zo snel mogelijk, maar juist gedoceerd word afgevoerd. Gedoceerd, omdat stroomafwaarts gelegen lager gelegen gebieden bij te snelle afvoer erg kwetsbaar zijn voor overstromingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.