Home / archiefcentraal / uit het boetelerveld mooie berk

uit het boetelerveld mooie berk

“Hé kijk een leuk groepje ooievaars, zo’n twintig stuks, prikkend met hun rode snavels in het gras. Midden jaren ’70 als broedvogel zo goed als verdwenen en nu met ruim 3000 stuks steeds vaker te zien in het landschap. De meesten trekken in de winter weg naar Spanje of Afrika en een klein deel blijft hier. Deze thuisblijvers fourageren in natte weilanden en uiterwaarden en leven o.a. van muizen, mollen en regenwormen. Met kikkers hebben ze iets meer moeite. Zolang het niet wekenlang vriest, kunnen ze zich redden. Toch hartstikke mooi dat het weer goed gaat met deze graag geziene gasten, brengers van geluk en nieuw leven.”

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.