tuinliefhebbers cees en aaf zestig jaar getrouwd

Het stel leerde elkaar kennen op de MULO in Zwolle en trouwden jong. Meneer Weurmans, geboren in Zwolle, moest tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduiken in de bossen bij Dalfsen vanwege verzetsactiviteiten van zijn moeder. Ook al was hij toen nog vrij jong (hij is geboren in 1937), de oorlog heeft een grote indruk op hem gemaakt.

Dat het zondag tijdens het bezoek van de burgemeester sneeuwde, zal wel geen toeval zijn. Want meneer Weurman heeft namelijk een bijzondere, winterse prestatie geleverd. In 1963 heeft hij de Elfstedentocht gereden. De zogenaamde Hel van ’63. Hij werkte jaren als hoofdconducteur bij de NS en later nog tientallen jaren als Claviger op het Gymnasium Celeanum in Zwolle. Zijn hobby was voetbal (trainer). Hij was onder andere trainer bij OWIOS Oldebroek.

Mevrouw Koopmans werkte ook altijd. Haar laatste werkt was bij het secretariaat van de Kusntacademie, toen nog in Kampen. Niet gek, want haar grote hobby is schilderen. Samen kregen ze vier kinderen, drie meisjes en een jongen. In totaal hebben ze zes kleinkinderen.

Het echtpaar is nog steeds gezond, nooit ziek en werkt veel in de tuin. Vooral meneer Weurman is daar druk mee, zijn vogels zijn namelijk zijn grote hobby.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.