tennisclub overhandigt archief aan historische vereniging wijhe

De liefde voor archiefstukken wordt direct duidelijk wanneer Freerk Kunst de inhoud van de dozen bekijkt en meteen op zoek gaat naar de oudste stukken. Het betreft het kasboek van de tennisclub uit 1947, het oprichtingsjaar van de tennisclub in Wijhe. Kunst: ‘‘Dit is geweldig! Kijk hier, je kunt precies zien wie er toen lid waren. Zie je dat, mevrouw Tellegen, de vrouw van de toenmalige burgemeester was ook lid. En deze hier, die hadden toen een winkel in de Langstraat. Tennis was toen nog echt een elitesport”.

De tennisvereniging is de eerste sportvereniging in Wijhe die zijn archief overdraagt aan de Historische Vereniging Wijhe. Jorna: ”We denken op deze manier de stukken het beste te kunnen bewaren voor het nageslacht. Tot nu toe werden de dozen met ordners, gevuld met notulen, jaarverslagen en clubbladen, doorgegeven van voorzitter naar voorzitter”.

Alles wordt door de Historische Vereniging Wijhe geïnventariseerd, geordend en netjes opgeslagen in archiefdozen en is daarna toegankelijk voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Jorna: “Dat komt mooi uit, want volgend jaar vieren we ons 70-jarig bestaan. Misschien kunnen we dan een mooi historisch overzicht maken’’.

Volgens de heer Kunst heeft de Historische Vereniging tot op heden bijzonder weinig materiaal over de tennisclub, maar hij diept nog wel een foto op, ook uit 1947. Deze foto moet nog gemaakt zijn op de tennisbaan van Landgoed De Gelder, waar de vereniging ooit is begonnen. De resten van deze tennisbaan werden een paar jaar geleden opgeruimd bij de restauratie van het pinetum op Landgoed de Gelder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.