studenten lopen geld bijeen voor kika

Het regende pijpenstelen en was koud, maar dat weerhield zo’n dertig studenten, enkele docenten én een directeur er niet van om donderdagochtend rondjes rond de vijver van park Drostenkamp in Raalte te gaan lopen. Meer rondjes, meer geld voor KiKa, dat was het devies. Sommigen liepen hard, anderen wandelden, maar iedereen maakte zijn rondjes. Weer of geen weer.

Inspiratie haalden veel Landstede-studenten uit eigen ervaringen. “Vrijwel iedereen kent wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving”, meent docent en medeorganisator Kim Krijger, “en zeker als dat een kind is, heeft dat veel impact.” Door intensief onderzoek is kinderkanker steeds beter te behandelen, maar daar is veel geld voor nodig. “Ik ben blij dat wij iets hebben kunnen bijdragen”, vindt student Patrick Wolters, die zelf tien keer rond de vijver heeft gelopen. “Maar het slechte weer maakte het niet echt aangenaam. Volgende keer moeten we dit maar in de zomer doen!”

Er wordt vaker gelopen voor KiKa. Begin september vindt ‘Run for KiKa’ plaats, een estafetteloop van Groningen naar Utrecht over 285 kilometer. Misschien ook iets voor de Landstede-studenten, als ze weer droog en opgewarmd zijn? Stichting KiKa zamelt geld in voor onderzoek naar verschillende vormen van kanker bij kinderen. Het doel van de stichting is dat de kans op genezing in 2025 maar liefst 95% bedraagt. Om dat doel te bereiken, is nog veel onderzoek en dus veel geld nodig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.