stichting zoekt verhalen over ijssellinie

De Stichting De IJssellinie wil graag in contact komen met (oudere) mensen die herinneringen hebben aan de verdedigingswerken op en rond landgoed De Haere in Olst en/of het aan de overkant van de rivier liggende Boven-Welsum.

De afgelopen jaren heeft de werkgroep Oral History (Mondelinge Geschiedenis) van de Stichting De IJssellinie al veel gegevens over het destijds zeer geheime project verzameld, maar het vermoeden bestaat dat er onder de mensen die in de wijde omgeving van ‘de stuw’ woonden, nog verborgen informatie aanwezig is waarmee de Stichting De IJssellinie haar beeld van de situatie in de tijd van de Koude Oorlog (de jaren 50 en 60) kan verfijnen.

Heeft u herinneringen of informatie die voor de Stichting De IJssellinie interessant (kunnen) zijn, neem dan contact op met Wim Timmerman (0570-564002 of 06-49644498), Jan de Vries (0570-591996 of 06-20839041) of Harry Brink (0570-563008).

De Stichting De IJssellinie heeft als doelstelling om de verdedigingswerken uit de tijd van de Koude Oorlog (1950-1968) te beheren en toegankelijk te maken voor het publiek. De stichting verzorgt gedurende het gehele jaar rondleidingen-op-afspraak. Daarnaast zijn er in de periode maart-oktober elke eerste zaterdag van de maand open dagen. Er kunnen dan zonder afspraak rondleidingen worden gevolgd. In de maanden juli en augustus zijn er op alle zaterdagen open dagen. De eerste open zaterdag van het seizoen is op 5 maart.

Voor meer informatie: staging2.ijssellinie.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.