snoeihout verbranden voortaan verboden

Wegens de traditie van paasvuren, wordt daarvoor een uitzondering gemaakt. Dan moet je wel een ontheffing aanvragen. Die is, mits de omstandigheden gelijk blijven, vijf jaar geldig. Voor grote, openbare paasvuren blijft naast een ontheffing op het stookverbod een evenementenvergunning nodig.

De gemeente Raalte in een persbericht: “Het verbranden van snoeihout gaat in tegen het stookverbod geregeld in de Wet Milieubeheer en in de APV. Ook gaat het in tegen de ‘Visie Raalte Duurzaam 2050’, waarin ingezet wordt op energie-winning uit hernieuwbare duurzame energiebronnen, zoals zon, wind en biomassa, waaronder snoeiafval.

Burgemeester en wethouders kunnen echter, indien het belang van de bescherming van het milieu zich daartegen niet verzet, ontheffing van het stookverbod verlenen. Dat wil zij nu doen voor paasvuren, omdat die in deze regio een eeuwenoude traditie zijn. Ze hebben een cultureel, openbaar en sociaal karakter. Het versterkt de sociale cohesie in een dorp.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.