satudarahbijeenkomst leeren lampe rustig verlopen

“Gezellig en vriendelijk” horen we van medewerkers die gisteren tijdens het feest dienst draaiden.

De gemeente Raalte was niet op de hoogte van de komst van de motorclub die geregeld in het nieuws is vanwege criminele activiteiten. In 2011 werden in den lande de bijeenkomsten vaak verboden. Toen het bestuur er van hoorde leek verbieden geen optie meer en volgde een gesprek mer de zaaleigenaar om voorwaarden te stellen. Er werden enkele regels opgesteld: de verwachtte 900 man mocht niet met de motor naar Raalte komen en de bekende clubkleding mocht niet getoond worden.

Voor die regels werd gekozen om uitlokking tegen te gaan. In het verleden is meermalen voorgekomen dat mnotorclubs elkaar opzochten waarna het uit de hand liep. Als je onzichtbaar bent is die kans daarop een stuk kleiner.

Satudarah heeft zich keurig aan die opgelegde regel gehouden. Buiten de Leeren Lampe kon je niet zien of mensen lid van de club waren. Binnen werd de overjas in de garderobe gehangen waarna iedereen uiteindelijk toch gewoon met het typerende clubjasje aan liep.

Satudarah is in Zweden en Duitsland verboden. In Zweden bleek honderd procent van de leden zich schuldig te hebben gemaakt aan bewapenbezit en drugsmisdrijven. Vorig jaar verbood de Duitse overheid de club. Ook in Nederland vinden politie en justitie de club crimineel. Ze spreken van ‘criminele broeinesten’ en ‘maffia op wielen’.

Hier kun je een documentaire kijken over de motorclub: one blood.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.