Home / archiefcentraal / sandra van nieuwland naar hoftheater

sandra van nieuwland naar hoftheater

In 2012 zorgde Sandra van Nieuwland voor vier draaiende stoelen bij ‘The Voice of Holland’ en bestormde ze al snel de hitlijsten. Haar populariteit was ook duidelijk te merken aan de successen van haar eerste twee albums: ‘And More’ behaalde platina en ‘Banging on the Doors of Love’ goud en werd daarnaast ook nog eens beloond met een Edison. Met die laatste in haar repertoire maakte Sandra van Nieuwland twee jaar geleden haar debuut in de theaterwereld. Afgelopen november heeft de zangeres haar inmiddels derde studioalbum, ‘Breaking New Ground’, uitgebracht. Dit album vormt de basis voor haar nieuwe theatertour ‘Face it’, die op donderdag 25 februari te zien is in het HOFtheater in Raalte.

Via Facebook hebben wij kaarten en een cd weggeven. Mariska Veneman en Marit Droste zijn de gelukkige winnaars. Niet gewonnen? Een kaartje kost 26 euro. Kijk snel op www.hofinsalland.nl of er nog kaartjes beschikbaar zijn! Je kunt ook telefonisch bestellen via 0572-361361.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Home / archiefcentraal / sandra van nieuwland naar hoftheater

sandra van nieuwland naar hoftheater

Na het succes van jouw eerste theatertour, ‘Banging on the Doors of Love’, ga jij in 2016 met een nieuwe voorstelling het theater in: ‘Face it’. Wat spreekt jou zo aan in het maken van theater?
Sandra: “De muziek komt hier helemaal tot zijn recht. Alle nuances van een liedje zijn te horen, te zien en te voelen. Dat kan van heel klein en intiem naar groot en bombastisch. Daarbij is er ook nog eens het visuele aspect. Je kunt in het theater echt een verhaal vertellen en mensen meenemen in de magie van de muziek.”

Je hebt pasgeleden een nieuw album uitgebracht, genaamd ‘Breaking New Ground’. Kunnen we deze muziek terugverwachten in de theatertour?
Sandra: “Jazeker! Het vormt de basis van deze nieuwe show. Nummers van de vorige plaat, zoals ‘Hunter’ komen ook voorbij. En deze keer heeft het publiek ook iets te zeggen over welke liedjes we gaan spelen! Niet alles staat vast. Niet iedere show zal daarin dus hetzelfde zijn, maar de nieuwste plaat en de mooie nummers vormen de basis.”

‘Face it’. Face what? Wat is de gedachte achter deze titel?
Sandra: ‘Face it’ betekent zoiets als het aangaan van het leven. Moedig proberen te zijn. Dat je niet vlucht, maar de dingen ziet zoals ze zijn zonder er zelf te veel je eigen verhaal van te maken. Niet dat ik daar zelf nou altijd zo goed in ben, maar het is een thema dat veel terugkomt in mijn muziek en daarom heb ik de voorstelling deze titel gegeven.”

Je hebt het aangedurfd om mee te doen aan ‘Expeditie Robinson’. Heb jij uit dit avontuur inspiratie gehaald voor deze theatertour?
Sandra: “Meedoen aan zoiets als ‘Expeditie Robinson’ is zeker een inspiratiebron en heeft ook echt te maken met het aangaan van nieuwe dingen en moedig proberen te zijn. Twee van mijn nieuwe liedjes gaan specifiek over mijn avontuur en ervaringen daar: ‘Truth’ en ‘Same Sky’. Hierover licht ik natuurlijk ook nog het een en ander toe tijdens mijn voorstellingen.”

Waar haal jij nog meer je inspiratie vandaan?
Sandra: “Dat kan echt overal vandaan komen… Van versleten schoenen tot een gloednieuw boek, van een driewieler tot een enorm vliegtuig en van de geur van de zee tot een simpele streep in het zand. Daarnaast geven de mensen die ik om mij heen heb mij veel inspiratie door wat ze zeggen of door wat ze meemaken; dit kan dan weer verschillen van een leuk schoolreisje tot aan een verbroken relatie. Echt uit alles valt inspiratie te halen!”

Waarom moeten mensen naar deze theatervoorstelling komen kijken?
Sandra: “Je komt zitten, samen met iemand waar je om geeft (meestal). Je laat je meenemen. Ik zou haast zeggen, “sluit je ogen en geniet”, maar dat zou jammer zijn want er gaat een live VJ mee. Zij zal ter plekke de mooiste (sfeer)beelden laten zien. Dit samen met de muziek zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in een dynamische muzikale trip. Dat is de bedoeling! Daarbij is er in deze show ook ruimte voor het onbekende. Niet alles staat helemaal vast. En daarnaast is het ook de bedoeling dat ik zelf meer piano speel tijdens de tour.”

Wat kunnen we, naast de theatertour, nog meer van Sandra van Nieuwland verwachten de komende jaren?
Sandra: “Nog meer schrijven. Liedjes maken is wel bijna het allermooiste om te doen. Zelf spelen (piano vooral) en de muziek delen!”

* Sakkabd Centraal en het Hoftheater geven vrijkaarten en de nieuwste cd van Sandra van Nieuwland weg. Kans maken? Check snel de Facebookpagina van Salland Centraal!

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.