religieuze schilderijen centraal tijdens open zaterdag

De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt zaterdag 27 februari weer ‘open huis’. Het centrale thema van deze dag is een expositie ven religieuze schilderijen van Ria Schoot Uiterkamp.

’s Morgens om tien uur staat de koffie klaar en zijn leden en niet-leden welkom in het Tivoli gebouw van scholengemeenschap De Landstede, ingang tegenover het zwembad Tijenraan, Zwolsestraat 63. Zoals altijd is de toegang gratis.

Tot half vier ’s middags kunnen de bezoekers de prachtige kunst van Ria Schoot Uiterkamp bewonderen. Daarnaast is er alle gelegenheid om op zoek te gaan in de uitgebreide collectie boeken en foto’s van de vereniging op het gebied van plaatselijke, regionale en familiehistorie, zowel op papier als digitaal. Daarbij is het bestuur van de vereniging graag bereid om informatie te geven of te helpen zoeken naar historische gegevens. Maar gezellig een kopje koffie drinken en een praatje maken met andere bezoekers is uiteraard ook mogelijk.

Een andere activiteit is het scannen van oude foto’s, dia’s of negatieven. Er is scanapparatuur beschikbaar zodat het scannen ter plekke kan gebeuren en de foto’s direct weer meegenomen kunnen worden. De scans worden toegevoegd aan de steeds verder uitdijende collectie van de vereniging. Daaruit kan in augustus geput worden als de vereniging in de Plaskerk weer een expositie organiseert, samen met de klederdrachtengroep van de vereniging en de Protestantse Gemeente. Als thema voor deze gezamenlijke expositie is gekozen “de vier jaargetijden”. Ook oude videobanden met opnames van bijzondere gebeurtenissen in Raalte zijn welkom om gedigitaliseerd te worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.