raalte verbaasd over verbaasde kringloopwinkel

Peter Schenkeveld, directeur van 2Switch, zei maandag: “Het college wil dat 2Switch beter gaat scoren op het gebied van duurzaamheid en participatie. Laten dit nu precies de doelstellingen zijn die 2Switch ook wenst te realiseren en laten dit nu dezelfde nieuwe activiteiten zijn die 2Switch heeft voorgesteld in haar plannen die ze al in april vorig jaar aan de gemeente Raalte heeft aangeboden en met de gemeente Raalte de afgelopen maanden heeft besproken.”

Schenkeveld: “Het blijft voor ons onduidelijk waarom de gemeente Raalte kiest voor een dure openbare aanbesteding terwijl het beste regionale kringloopbedrijf in de gemeente actief is en bereid en in staat is om de gewenste doelstellingen te realiseren.”

Wethouder Frank Niens reageerde met verbazing toen hij de reactie van 2Switch las. “We hebben voor de kerst afstemming gezocht en hebben meerdere gesprekken gevoerd. Wij vinden het aanbod op het gebied van duurzaamheid en participatie niet optimaal en dus kiezen wij voor een openbare aanbesteding. De ROVA zit op dezelfde lijn als de gemeente.”

Kosten aanbesteding
2Switch liet weten het onduidelijk te vinden waarom de gemeente Raalte kiest voor een dure openbare aanbesteding. Maar volgens wethouder Niens kost de openbare aanbesteding de gemeente helemaal niets. “Die aanbesteding wordt gedaan door de ROVA. En de kringloop is gewoon een externe partij.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.