pec zwolle maakt feyenoord in voor een volle tribune

In de eerste helft gaan de ploegen gelijk op qua punten, maar PEC heeft aanzienlijk meer kansen. Na tien minuten is de eerste kans van de wedstrijd voor Wouter Marinus na een eerder afgeslagen vrije trap van de middenvelder. De eerste gele kaart is kort daarna voor Wout Brama, die met gestrekt been inkomt op Terence Kongolo. Na een kwartier maakt Lars Veldwijk de 1-0 voor Zwolle. De spits krijgt de bal prima aangespeeld van Brama en passeert Kenneth Vermeer. Daarna komen er nog vier kansen op de 2-0, maar Vermeer houdt Feyenoord op de been met puik keeperswerk. Bart Schenkeveld krijgt geel voor zijn pittige tackle. Kort voor rust maakt Sven van Beek de gelijkmaker uit een corner: 1-1. Voor de rust krijgen Dekker en Basacikoglu nog geel en dan gaan beide teams naar de kleedkamer.

De tweede helft beginnen de ploegen met dezelfde opstelling. Na vijf minuten in de tweede helft maakt Lars Veldwijk de 2-1, Van Beek wordt in de luren gelegd door Veldwijk en valt om. Voor de tweede keer zet de spits Zwolle op voorsprong. De eerste wissel vindt plaats bij Feyenoord. Marko Vejinovic mag op de bank gaan zitten. In het veld komt Eljero Elia. Een tijdje later wordt het bijna 2-2, maar zonder dat hij er zelf weet van heeft voorkomt Schenkeveld de gelijkmaker door het schot te blokken. Dan wordt ook aan de kant van Zwolle gewisseld. Voor Wouter Marinus zit het duel erop, Stef Nijland komt in het veld. Even was het helemaal feest nadat Kingsley Ehizibue een geweldig ingestudeerde corner van Zwolle verzilvert, maar hij staat buitenspel. Bart Schenkeveld komt ook dichtbij, maar kan zijn inzet geen richting meegeven en werkt de bal over.

Nog een gele kaart. Het zijn er aardig wat deze wedstrijd. Deze is voor Eric Botteghin die Ehizibue neerlegt. Ondertussen wisselt Feyenoord Michiel Kramer voor Basacikoglu. Schenkeveld moet dan behandeld worden na een scrimmage voor het Zwolle-doel. De bal zit er niet in. Richting het einde lijken de spelers van PEC er aardig doorheen te zitten. Toch komt er nog eens kans: Menig stift de bal tegen de lat en ook Ehizibue kan niet scoren nadat de bal terug het veld in stuitert. PEC Zwolle doet nog een laatste wissen: Schenkeveld krijg een staande ovatie terwijl hij vervangen wordt door Mark Bruintjes. Bij Feyenoord is Renato Tapia de laatste wissel. Hij vervangt Jens Toornstra. Tijdens de extra tijd van drie minuten maakt Kingsley Ehizibue de wedstrijd af met de 3-1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.