oud sallandse woensdag in programma floortje dessing

Onlangs werd het werk van Lianne groot uitgelicht in het Noord Hollands Dagblad, haar roots liggen immers in Grootebroek. Maar ze mag ook gerust een beetje Sallandse genoemd worden. “Van 1988 tot 2001 hebben wij onze jeugd in Hein doorgebracht”, vertelt zus Carola. “Lianne ging naar de Mariaschool en later naar het Carmel College. Ook zat ze bij Ponyclub de Berkeruiters, de voetbal in Heino en het Harmonie Orkest Wijhe.” Daarnaast was ze werkzaam bij het Sallands party Restaurant en Camping Heino.

Maar dat waren hele andere werkzaamheden dan die ze nu verricht. Elf jaar geleden vertrok ze namelijk naar Afrika om daar wildlife-films te maken. En met succes. Het leverde haar onder meer een serie van drie films op voor National Geographic International.

In het weekend van 23 en 24 januari kwam Floortje Dessing op bezoek met haar cameraploeg om het bijzondere leven van Lianne mee te maken. “Floortje is voor drie dagen bij mijn zus en zwager in geweest”, weet Carola. “Ze hebben een geweldige tijd met elkaar doorgebracht.”

10 februari is de uitzending van deze trip te zien op NPO 1 om 21.20uur. Aankomende zondag (7 februari) wordt om 18.00 uur de film ‘Vanishing Kings: Desert Lions of Namib’ op
Nat Geo Wild uitgezonden. Die film is gemaakt door Lianne en Will.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.