opbrengst beltetocht voor wandel fiets en atb routes

De Beltetocht ondersteunt het natuurzorgsysteem ‘S(up)port-for-Nature’. Een deel van het inschrijfgeld wordt besteed aan de aanleg en het onderhoud van onder andere wandel-, fiets- en ATB-routes op de Sallandse Heuvelrug. Een mooie samenwerking tussen sportorganisaties en natuurbeheerders.

De afwisselende ATB-toertocht (35 of 50 kilometer) over de Sallandse Heuvelrug kan meestal rekenen op ongeveer 500 deelnemers. De Beltetocht kent een afwisselend parcours met veel single-tracks in het gebied rond Hellendoorn. Vooral de extra lus van het 50 kilometer-parcours kent een uitdagend traject, dat de geoefende ATB-ers zal aanspreken. Een deel van de nieuw aangelegde singletracks bij het Ravijn is in de route opgenomen. Als extra heeft de organisatie ook dit jaar een aantal zeer technische stukken in het parcours opgenomen (de minder geoefende deelnemers kunnen deze ook overslaan).

Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. CRT Raalte zorgt voor begeleiders. Dit is mede mogelijk door stimuleringssubsidie van de gemeente Raalte. Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur. De begeleide tocht voor de jeugd start om 9.30 uur. Voor verdere info: staging2.crtraalte.nl en staging2.nieuwheeten-online.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.