ook decheiver krijgt lek niet boven bij go ahead eagles

De slechte resultaten die Go Ahead Eagles voor de winterstop behaalde werden in het nieuwe jaar herhaald en daardoor werd het vertrouwen in trainer Dennis Demmers opgezegd. Dat zorgde voor nieuw elan in Deventer. In ieder geval bij het publiek, want de twaalfde man had met het vertrek van de trainer zijn zin gekregen. Tegen FC Den Bosch zou voor het eerst blijken of dat ook op het veld voor een kentering zou zorgen. 

In de beginfase van het duel wist Go Ahead Eagles een aantal speldenprikjes uit te delen, maar FC Den Bosch-doelman Heemskerk kwam nog niet in de problemen. Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles aardig combineerde en er over de vleugels zo nu en dan knap uitkwam ontbrak de scherpte voor het doel om het krachtsverschil in score uit te drukken. En dan is daar altijd de tegenstander die op de counter loert. Op die manier zijn de Deventenaren dit seizoen al vaak in de val gelokt.  

Hoe langer de wedstrijd duurder hoe gezapiger het duel werd. De extreem harde wind maakte een goede wedstrijd in combinatie met de bakken regen die uit de lucht kwamen vallen echter ook onmogelijk. De ruststand was dan ook een logische op de maandagavond in Deventer: 0-0. 

Na de theepauze kwam FC Den Bosch gevaarlijk uit de kleedkamer. De bezoekers zetten aan de hand van vier achtereenvolgende hoekschoppen doelman Zwarthoed direct aan het werk. Daaropvolgend besloot Go Ahead Eagles zelf het aanvallende pad te bewandelen. De rood-gele formatie zette de Bosschenaren flink onder druk. Sarota was met een vlammend schot het dichtst bij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden. 

De positieve flow die door het stadion waaide deed de ploeg goed, maar werd al snel de kop ingedrukt door aanvaller Randy Wolters. De buitenspeler ging met gestrekt been door op FC Den Bosch-speler Zeldenrust en kreeg geheel terecht de rode kaart getoond van scheidsrechter Bax. De tien Deventenaren die overbleven kwamen vervolgens met de schrik vrij omdat doelman Zwarthoed zijn ploeg behield van een achterstand toen hij Havar alleen op zich af zag komen.  

Numerieke minderheid

Omdat FC Den Bosch zich ook met een man meer bleef ingraven viel de numerieke minderheid in eerste instantie niet echt op. Toch waren de blauw-witten het meest gevaarlijk. Zwarthoed zorgde er in zijn eentje tot twee keer toe voor dat de brilstand nog lang op het scorebord bleef staan. Met de komst van Van Ewijk voor Ten Den werd het strijdplan van Go Ahead Eagles omgegooid. 

Diezelfde Van Ewijk kreeg een kwartier voor tijd een dot van een kans maar zag zijn schot van net binnen de zestien meter huizenhoog overgaan. Bart Vriends herhaalde dat riedeltje. Een goede vrije trap van Duits werd door de captain van dichtbij over het doel van Heemskerk gewerkt. Het paste uiteindelijk allemaal in de wedstrijd waarin een puntendeling het meest eerlijke resultaat was. Go Ahead Eagles had het gros van de wedstrijd een enorm veldoverwicht, maar stichtte daar te weinig gevaar uit. Omdat de schamele kansen niet werden binnen geprikt en omdat Zwarthoed alle ballen aan de andere kant van het veld tegenhield was het resultaat voor Go Ahead Eagles na 90 minuten voetbal één punt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.