onderzoek naar energie opwekken uit de ijssel

Deventer Energie werkt mee aan een onderzoek naar mogelijkheden om energie te winnen uit de IJssel.

Er wordt al jaren gewerkt aan nieuwe typen turbines die efficiënter stroom produceren uit langzaam stromende rivieren zoals de IJssel. Het onderzoek moet uitwijzen of die nieuwe types al rijp zijn voor toepassing . En zo ja, wat leveren ze op tegen welke kosten?

Provincie Gelderland heeft het initiatief genomen voor dit onderzoek, het adviesbureau Haskoning-DHV voert het uit. Ook verschillende Gelderse gemeenten doen mee, om te zien of er binnen hun grondgebied geschikte locaties zijn.

Ons stukje IJssel
“Op ons voorstel heeft Deventer zich hierbij gevoegd: de gemeente is geïnteresseerd in de mogelijkheden van ‘ons’ stukje IJssel”, laat Deventer Energie weten.

Het bestuur van Deventer Energie is er blij mee: “Deventer waterkracht zou een mooie aanvulling zijn op onze Deventer windstroom. Over een paar maanden weten we of hier een kans ligt voor méér lokaal opgewekte duurzame energie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.