onafhankelijke deskundigen bij nieuwe vergunning kippenbedrijf welsum

In het najaar van 2015 vernietigde de rechter de een eerder door de gemeente aan het kippenbedrijf afgegeven omgevingsvergunning. De rechter concludeerde toen dat de gemeente Olst-Wijhe broddelwerk had geleverd. Inmiddels is door het kippenbedrijf een nieuwe vergunning aangevraagd. D66 en de PvdA willen weten welke lessen het college uit het verleden trekt en zullen het college hierop tijdens de raadsvergadering van maandag 22 februari bevragen.

Beide partijen willen dat B. en W. over het inschakelen van onafhankelijke deskundigheid overleg voert met de betrokken partijen. Dit gelet op de ervaringen uit het recente verleden. Ook willen de partijen van het college weten welke stappen er worden ondernomen om alle partijen weer aan te tafel te krijgen. Dit om nieuwe juridische procedures te voorkomen.

Eerder al vroegen beide partijen het college om voor zomer een debat te voeren over deze slepende kwestie. Het college heeft de bereidheid daartoe uitgesproken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.