nieuwe laatste rustplaats voor pastoor thielen

Henk Thielen is van 1968 tot 1986 pastoor geweest van de parochie van de H. Kruisverheffing in Raalte. In die periode heeft hij een groot aantal Raaltenaren gedoopt en heeft hij tal van huwelijken ingezegend. Vrijwel iedereen kende de vriendelijke pastoor, al was het maar omdat hij samen met de burgemeester en de dominee tijdens Stöppelhaene zorgde voor het hilarische onderdeel: het dorsen door het eerbiedwaardige trio.

In 1986, hij was toen 70 jaar, stopte Thielen als pastoor en ging met emeritaat. Hij bleef in Raalte wonen, aanvankelijk aan de Langkampweg, later aan de Zwolsestraat. Lang heeft hij niet van zijn emeritaat mogen genieten: op 23 juli 1991 overleed hij. Op de begraafplaats Pleegste vond hij zijn laatste rustplaats.

Om te voorkomen dat na het verlopen van het grafrecht zijn graf zou worden geruimd, heeft de parochie Heilig Kruis besloten hem op de begraafplaats aan de Kerkstraat een nieuwe rustpaats te geven. Nu rust Henk Thielen dus op ‘zijn’ vroegere kerkhof, dicht bij de kapel, achterop de begraafplaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.