nieuw heeten wint met overmacht

Nieuw Heeten heeft gisteren in eigen huis een mooie overwinning behaald. De ploeg van Egon floors was met 35-28 ruim te sterk voor de opponent en kon de supporters wat moois voorschotelen. Egon Floors coach van Nieuw Heeten beschreef de wedstrijd als volg:

“In de spannende tweede divisie moesten de dames van Nieuw Heeten het vandaag opnemen tegen V&S Groningen een ploeg die in het eerste deel van de competitie veel punten pakten en tot vanavond op de verdienstelijke 5e plek stonden. Geen makkelijk opgave voor de Sallandse ploeg, in de heenwedstrijd werd nog vrij kansloos verloren van de Groningers.
In weer een bomvolle sporthal de Belte begonnen de dames aan hun wedstrijd tegen V&S gelijk werd duidelijk dat de thuisploeg scherp was. In de 5e minuut stond er 3-0 op het bord en leken de dames lekker door te stomen. V&S werd ook wakker en wist ook 3 keer op rij het doel te vinden waardoor de stand al snel weer gelijkgetrokken was. Toch is het Nieuw Heeten dat de voorsprong weer weet uit te bereiden. Vervolgens breekt er een mindere fase aan bij de thuisploeg en geeft de gasten uit Groningen de kans om beter in de wedstrijd te komen, de Groningers grijpen deze kans met twee handen aan en weten de achterstand om te buigen in een voorsprong tot de 20e minuut weten ze een twee doelpunten voorsprong vast te houden. Nieuw Heeten heeft vanaf dat moment de organisatie weer te pakken in de dekking en speelt aanvallend de tegenstander weg. Maar liefst 5 keer scoor Nieuw Heeten zonder dat V&S iets terug weet te doen. Wanneer de stofwolken zijn opgeklaard kijkt V&S tegen een 19-14 achterstand aan.”

‘Na rust gaat de Sallandse ploeg onverdroten voort waar het voor de thee mee was gestopt. In een hoog tempo spelen. Weer scoren de Nieuw Heetense 3 maal op rij zonder tegendoelpunt en vroeg in de 2e helft lijkt de wedstrijd al gespeeld. (35e minuut 22-14) V&S geeft nooit op en zal blijven knokken voor een goed resultaat. De overtuiging en de passie waarmee de thuisploeg door de hal raast is ver te zoeken bij de gasten. Door de omzettingen in de dekking van V&S heeft Nieuw Heeten het de tweede helft iets moeilijker maar blijft scoren en houd de veilige marge van minimaal 5 doelpunten de hele wedstrijd vast. Uiteindelijk wordt er bij een 35-28 stand afgefloten en terechte maar ook een goede overwinning van de dames uit Nieuw Heeten.”

* De foto’s zijn van Esmee Hunneman. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.