missie team raalte volbracht op de weissensee

Na maanden intensief trainen was het dan eindelijk zover. Joost, Martin, Harold, JP, Bert, Paul en Timo uit Raalte waren klaar om te schaatsen voor Weissensee4Kids. Het event vond recent plaats in Oostenrijk en de heren kijken terug op een unieke belevenis. Vijf van de zeven mannen volbrachten de gehele tocht van 200 kilometer. Twee mannen waren helaas niet topfit, maar kwamen toch nog uit op 130 en 150 kilometer. Voor allemaal een echte topprestatie. Ook tijdens de tocht kwamen de mannen er niet zonder kleerscheuren af. Zo waren er meerdere valpartijen door scheuren in het ijs, waarbij Bert een schouderblessure heeft opgelopen. Maar allen gingen op karakter door evenals de ouders voor wie ze het doen. Team Raalte haalde na ruim 10 uur schaatsen de eindstreep. De mannen kijken terug op een schitterende tocht en een geweldige beleving. “We hebben de eindstreep mede gehaald door de fantastische begeleiding en verzorging door de vele vrijwilligers van de Weissensee4kids”, aldus Harold en Martin.

Speciale dank gaat ook uit naar de organisatie van Weissensee4Kids en naar Hannes Schalkwijk en Sven Wentink van FysioTherapie Salland in het bijzonder. Zij hebben Team Raalte klaargestoomd en staan nu nog steeds klaar om de mannen te begeleiden. “Naast het trainen hadden wij het doel om geld in te zamelen voor kinderen met een moeilijke start. Om eerlijk te zijn zag een aantal van ons daar best tegen op. Maar het inzamelen ging best gemakkelijk en kregen er daardoor meer en meer plezier in. De opbrengst van Team Raalte tot nu toe bedraagt € 11.000, waarvan de helft naar Orange Babies gaat en de andere helft naar het Ronald McDonald Huis Zwolle. Wij zijn enorm trots en bedanken iedereen die ons op welke manier dan ook gesteund heeft”, aldus Jan Peter van Team Raalte. Manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle, Lianne Booijink, vult lachend aan: “Eerlijk is eerlijk hun enorme inzet tijdens de voorbereiding, op het ijs en als fondsenwerver overtreft mijn verwachting. Het nastreven van een persoonlijke uitdaging is mooi, maar als je jouw uitdaging kan koppelen aan een maatschappelijk initiatief, of nog concreter, ouders met een ziek kind helpen, dan geeft dat nog veel meer voldoening. Het geeft het behaalde kruisje uiteindelijk nog meer glans!”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.