Home / archiefcentraal / minder gebruik voorzieningen door hoge eigen bijdrage

minder gebruik voorzieningen door hoge eigen bijdrage

De PvdA Olst-Wijhe wil van het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Olst-Wijhe weten of de hoge eigen bijdragen leiden tot een verminderd gebruik van WMO voorzieningen. “Uit recent onderzoek van de gehandicapten organisatie Ieder (in) komt naar voren dat, landelijk gezien, 25 procent van de cliënten geen gebruik meer maakt van WMO voorzieningen. Dit vanwege de hoge kosten”, zegt Toon Schuiling van de PvdA.

Door een aantal gemeenten wordt inmiddels een maximum bedrag voor eigen bijdragen gehanteerd. De PvdA wil weten of dit voor het college van Olst-Wijhe ook een optie is. Daarnaast is de partij benieuwd in welke mate er gebruik wordt gemaakt van de regeling Tegemoetkoming Ziektekosten die vorig jaar is vastgesteld.

Lees ook

Raalter college akkoord met bestemmingsplan voor locatie Marissink

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het bestemmingsplan voor plan Marissink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.