meester worstmaker oosterhuis opent eigen productieruimte

Onlangs is de nieuwe productieruimte aan de Bosweg in Heino in gebruik genomen. Deze productieruimte, waar zowel regulier als biologische vlees verwerkt gaat worden, is een mooie samenwerking met Jeroen en Nieske Neimeijer van biologische varkensbedrijf Neimeijer. Michel is verder werkzaam als ZZP-er bij verschillende slagerijen en slachterijen. De activiteiten bestaan uit het helpen slachten, uitbenen en worst maken.

Oosterhuis Vlees is een bekend adres voor al uw huisslachtingen, barbecuepartijen en het ambachtelijk geslachte vlees. Dit alles bij het biologische varkensbedrijf van Jeroen en Nieske Neimeijer. Daar worden ook de biologische varkens van Jeroen en Nieske door de broers verwerkt tot smakelijke stukken vlees. Zie ook de website: varkensbedrijfneimeijer.nl. De verkregen inzichten vanuit de opleiding Meester Worstmaker komen niet alleen de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook vertaalt het zich in smakelijke innovaties. Een goed stuk vlees, waarbij uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen wordt gewerkt. Dit met zo min mogelijk gebruik van onnatuurlijke toevoegingen. De nieuwe productieruimte is ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Tevens is de locatie Skal gecertificeerd, waarmee er ook volgens de biologische regelgeving gewerkt wordt.

Jeroen en Nieske hadden al langer de ambitie om eigen biologische varkens zelf te verwerken en te vermarkten. Je moet daarbij volledig vertrouwen hebben in de kwaliteit van de slager. ‘Wij kunnen zorgen dat we een kwalitatief goed varken en daarmee vlees hebben, maar de verdere verwerking van het vlees ligt toch in de handen van de slager. De slager bepaalt uiteindelijk hoe de consument het product gepresenteerd krijgt. In onze ogen kan die het maken of breken’, aldus Jeroen en Nieske. ‘ In de broers Michel en Erwin (Oosterhuis Vlees) hebben wij dit vertrouwen gevonden.’ Anderzijds waren zij zoekende naar een productieruimte waar ze volledig naar eigen inzicht kunnen werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ‘de deel’ op het biologische varkensbedrijf van Jeroen en Nieske is verbouwd tot onder andere slagerij. ‘We zijn nu in staat om onze keten nog transparanter te maken voor consumenten.’

Door het zelf slachten en verwerken van al het vlees kan men ook een goed verhaal vertellen bij hetgeen dat er wordt verkocht. Een goed stuk vlees voor een betaalbare prijs is hun motto! Oosterhuis Vlees is te bereiken op telefoonnummer: 06-48648094 of per mail: oosterhuis3@hotmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.