meditatielerares jotika hermsen te gast in bieb heino

Meditatielerares Jotika Hermsen is op dinsdag 1 maart vanaf 14.30 uur te gast in het Cultureel Café in de bibliotheek in Heino. Ze zal vertellen over haar leven van katholieke non tot boeddhist en over meditatie.

Ze werd geboren in 1932. Jotika wist al heel vroeg dat ze het klooster in wilde en op haar één-en-twintigste was het zover: ze werd Franciscanes in Denekamp. Zij leefde vierentwintig jaar als katholieke non, studeerde theologie en maatschappelijk werk, leidde zestien jaar een internationale counseling organisatie en doceerde twaalf jaar aan het instituut voor agogische beroepsopleiding in Amsterdam.

Zij ontmoette in 1986 de Thaise monnik eerwaarde Mettavihari. Puurheid, mededogen en wijsheid waren de begrippen die haar het meest troffen. De gelukkige uitstraling van de monnik deed haar besluiten zijn leerling te worden. Ze werd upasika, dat wil zeggen boeddhiste met acht leefregels.

In 1992 vroeg Mettavihari haar de leiding van het meditatiecentrum aan de Pieterspoortsteeg in Amterdam over te nemen. Drie jaar later nodigde hij haar uit de vipassanameditatie door te geven en werd zij volledig bevoegd als leraar. Inmiddels is Jotika woonachtig in Heino.

Voor meer informatie over Jotika zie: staging2.sanghahmetta.nl onder documentaires en films.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.