matig go ahead eagles weet weer wat winnen is

De wedstrijd begon voor de Eagles-aanhang hoopvol. De eerste tien minuten mocht doelman Zwarthoed zijn teamgenoten van grote afstand aanschouwen. RKC kwam niet van de eigen helft af, maar met het balbezit wist Go Ahead Eagles ook de Brabantse muur niet te slechten. Na twintig minuten te hebben gevoetbald liet De Kogel zien scherp te zijn. Een pass van Schenk werd door de spits met een aanname in de beweging tot assist gebombardeerd omdat de topscorer zijn weg naar het doel vervolgens doeltreffend afrondde.

Ondanks de voorsprong zat geen enkele Eagle lekker op zijn stoel in de Adelaarshorst. Het puntje werd veelvuldig opgezocht en de adem werd ingehouden omdat RKC regelmatig voor het doel van goalie Zwarthoed verscheen. Keer op keer bleek dit een voorbarig gevoel, maar het typeert Go Ahead Eagles dit seizoen om de wedstrijd uit handen te geven. 

Voor rust gebeurde dat echter nog niet. De Kogel had zelfs nog de 2-0 op de voet maar zijn schot uit de lucht werd op het laatste moment geblokkeerd door Janzen. Het was direct het laatste moment van opwinding in de eerste helft die verre van sprankelend was. Bart Vriends beeldde met een mistrap het spelbeeld prima uit. De captain had alle tijd om een bal voor te zetten maar kreeg het voorwerp niet eens de lucht in waardoor RKC de tegenaanval inzette.

De tweede helft begon net als de eerste. Richting de fanatieke B-side was het Rijsdijk die de stand al snel op 2-0 kon zetten. De middenvelder snelde richting het doel van Williams, kon met zijn rechter uithalen, maar besloot om te kappen. Met zijn linkervoet verschalkte hij de doelman niet. Datzelfde gold voor Rienstra die namens RKC een enorme kans om zeep hielp in de tegenstoot. Het bewees  maar weer eens dat er ondanks de voorsprong nog geen reden tot juichen was in de Adelaarshorst.

Het vervolg van de tweede helft was niet om aan te gluren. Met simpel balverlies speelden beide ploegen elkaar in de kaart, maar niemand die daar van profiteerde. Scheidsrechter Oostrom zette vervolgens namens Deventer kant de joker in. Duits, die al een gele kaart had, schoffelde zijn tegenstander neer, maar Oostrom spaarde de middenvelder en daarmee Go Ahead Eagles. Het was de zoveelste waardeloze beslissing van de man in het zwart die daarmee geheel meeging in het niveau van de wedstrijd.

Slotoffensief 

Met nog een tien minuten speeltijd op de klok zette RKC-coach Van den Berg zijn slotoffensief in. Met Cicilia bracht hij een extra spits die qua postuur goed mee zou kunnen in de top van het Amerikaanse basketbal. Ballen door de lucht was dus het devies. Wie weet valt er een op het hoofd van de boomlange invaller. Decheiver zette daar de wissels Rijsdijk voor Dzepar en Ten Den voor De Kogel tegenover. Wellicht de laatste zetten van hem als interim-coach, aangezien na dit weekend de presentatie van nieuwe trainer Hans de Koning wordt verwacht.

Dzepar werd bijna het goudhaantje, maar kwam na een goede individuele actie niet tot een schot waardoor het spannend bleef tot de laatste seconde. De Kogel werd na die laatste seconde gekroond tot matchwinner. De topscorer is met Duits een van de weinigen die een goed niveau haalde bij Go Ahead Eagles. Daar kraaide echter geen haan na na afloop. Eindelijk mocht Go Ahead Eagles drie punten bijschrijven en gezien het feit dat dat lang geleden was kwam er een happy end aan de voetbalavond aan de Vetkampstraat. 

De mooie foto’s zijn van Johan Wolff. Je vindt er deze week meer op staging2.johanwolff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.