lotte beltman voorleeskampioen olst wijhe

Lotte Beltman van basisschool de Bongerd in Wijhe is de winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden. Ze had gekozen voor het boek Kapot van Carry Slee.

De andere deelnemers aan de voorleeswedstrijd dit jaar waren: Nick Spieker-Holsthoek, Beau Dijkstra-Dijkzicht, Luka Heijligers-Willibrord, Caitlin Grotenhuis-Peperhof, Noa van Gelder-Bosschool, Quint Dijkslag-Matzer, Myrthe Woudenberg-Jozef, Stefanie van Mierlo-PWA, Nazlican Bolat-Ter Stege. Jammer genoeg moest Joey van Aefst van d Tellegen verstek laten gaan omdat hij ziek was.

Dit jaar hadden de 10 kandidaten gekozen voor verschillende soorten boeken, spannend, grappig, informatief, hat kwam allemaal aan bod in de fragmenten die werden voorgelezen in de bibliotheek in Olst.

Het werd spannend omdat het niveau van de voorlezers zo hoog was. Elk van de tien kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school en dat was te merken. De jury, bestaande uit Sandy Posthumes Meyjes, Alette Swart en Moniek Bos, hadden al vrij snel een top 3 in gedachten waaruit gekozen moest worden.

Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was hun conclusie dat Lotte, ondanks hier en daar een hapering, de beste was van allemaal. Volgens de jury werd het verhaal goed ingeleid en had ze een mooi stuk uitgezocht. Lotte kon heel goed de gevoelens van de personen uit het verhaal overbrengen. De jury denkt dat ze een goede kans maakt in de volgende ronde.

Lotte mag de Voorleeswisselbeker meenemen naar de Bongerd in Wijhe en daar een jaar laten staan tot de volgende voorleeswedstrijd.

Op 9 maart vertegenwoordigt Lotte de gemeente Olst-Wijhe in de regionale ronde die in het Holstohus in Olst gehouden zal worden. Daarna volgt op 6 april, de provinciale finale in Nijverdal. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden.

De organisatie van de lokale ronde was in handen van de Bibliotheek Salland

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.