lezing over klimaatverandering theater de carrousel

“Een aantal jaren geleden heb ik met eigen ogen gezien hoe snel de Groenlandse ijskap smelt. Maar ook de nijpende situatie in Ethiopië. Bijvoorbeeld voor wat betreft de koffieteelt. Als direct gevolg van de voortschrijdende opwarming van de aarde. Het levert schitterende beelden op, maar ook prangende vragen. Wordt de klimaatverandering inderdaad eenduidig veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen? Zo ja, is het tij nog te keren? Of moeten we alvast wennen aan het ‘Zwolle aan Zee’. Wat kan het individu, de ondernemer, de overheid hierin betekenen? Wat is de rol van al het groeiende en bloeiende op aarde? Wat zijn de gevolgen voor dat wat groeit en bloeit? Warme zomers en zware onweersbuien; Zomerstormen en hittegolven. Spaarlampen en windmolens. Dure koffie en smeltend ijs. Het heeft allemaal met elkaar te maken. Met veel mooie foto’s ter illustratie wil ik u graag de verbanden uitleggen.”

Reinier van den Berg heeft gestudeerd aan de Universiteit Wageningen en zich gespecialiseerd in luchtverontreiniging. Hij is onder andere bekend van RTL 4 waarvoor hij vanaf de start van commerciële televisie, in 1989, het weer presenteert. Hij is daarmee ’s lands langst presenterende weerpresentator. In de jaren 2006 tot en met 2008 presenteerde hij tevens een wetenschapsprogramma bij de EO genaamd Gallileo. Hij is specialist in klimaatverandering en benadrukt in publicaties en lezingen het belang van duurzaamheid. Slogan is: de ander te groen af zijn. In zijn lezingen gebruikt hij spectaculaire beelden van de (smeltende) ijskap van Groenland waarheen hij expedities organiseert. Op sociale media deelt hij vrijwel dagelijks wetenswaardigheden over weer, klimaat en duurzaamheid. Als ambassadeur is hij betrokken bij het werk van Light for the World en van Trees for All. In mei 2014 was hij een van de oprichters van Ecoland.tv[, een digitaal themakanaal dat programma’s wil brengen over duurzaamheid. Hij is ervan overtuigd dat de klimaatcrisis vraagt om snelle en breed gedragen oplossingen die ook enorme kansen en uitdagingen met zich mee brengen.

De lezing op 10 maart begint om 20:30 uur in Theater de Carrousel. Leden van Groei & Bloei mogen gratis naar binnen, niet-leden betalen €5.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.