landschap overijssel verwelkomt eerste lammetje

Het eerst geboren lammetje is een ram. Na hem zullen er dus nog vele volgen. Hiervoor zijn in de schaapskooi speciale kraamkamers ingericht waar de ooien hun lammetjes ter wereld brengen. Helaas schrijven de regels voor dat er in deze periode geen publiek bij de schaapskooi mag komen. Dit om verspreiding van Q koorts te voorkomen. Bovendien genieten de schapen zo in alle rust van hun lammetjes en het smaakvolle voer verzorgd door de buitendienst van Landschap Overijssel. Medio april zijn de lammetjes groot genoeg om met de kudde over de heidevelden van de Lemelerberg te trekken.

Lammerendag
Op zaterdag 19 maart 2016 vormt Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg 3b in Giethmen als ieder jaar het sfeervolle decor van de traditionele lammerendag. Dan mogen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur de vele dartelende lammetjes van dichtbij bewonderen en zelfs knuffelen. Er is een gezellige streekmarkt met muzikale omlijsting. Terwijl ouders genieten van een kop koffie met krentenwegge vermaken de kinderen zich met leuke knutselactiviteiten als lammetjes timmeren en kaarsen maken. Mits aangelijnd zijn ook honden welkom. De entree bedraagt drie euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis naar binnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.