labor wordt bijgepraat over plannen sion

Plattelandsvereniging Labor houdt op woensdag 17 februarihaar jaarvergadering in het Wapen van Wesepe. Na het officiële gedeelte worden er filmfragmenten vertoond van Klooster Sion in vervlogen dagen. Hierna is het woord aan Peter Dullaert die een inleiding geeft over de nieuwe invulling van abdij Sion.

In 1883 vestigden zich monniken op landgoed Frieswijk. In 1890 verhuisden de monniken naar de huidige locatie aan de Vulikerweg in Diepenveen. Helaas werd de huisvesting op klooster Sion en de onderhoudskosten te groot voor de steeds kleinere groep monniken. Op 29 december 2015 vertrokken de monniken. Vijf van hen vertrokken naar Schiermonnikoog en drie anderen naar een klooster in Westmalle in België.

Het klooster is inmiddels verkocht aan de stichting ‘Nieuw Sion’ en bestaat uit een groep mensen met wortels in Deventer en Salland en met nauwe banden met het kerkelijk leven in deze regio. Peter Dullaert, voorzitter van de stichting, zal op de jaarvergadering vertellen over de plannen.

De avond begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.