Home / archiefcentraal / labor wordt bijgepraat over plannen sion

labor wordt bijgepraat over plannen sion

Plattelandsvereniging Labor houdt op woensdag 17 februarihaar jaarvergadering in het Wapen van Wesepe. Na het officiële gedeelte worden er filmfragmenten vertoond van Klooster Sion in vervlogen dagen. Hierna is het woord aan Peter Dullaert die een inleiding geeft over de nieuwe invulling van abdij Sion.

In 1883 vestigden zich monniken op landgoed Frieswijk. In 1890 verhuisden de monniken naar de huidige locatie aan de Vulikerweg in Diepenveen. Helaas werd de huisvesting op klooster Sion en de onderhoudskosten te groot voor de steeds kleinere groep monniken. Op 29 december 2015 vertrokken de monniken. Vijf van hen vertrokken naar Schiermonnikoog en drie anderen naar een klooster in Westmalle in België.

Het klooster is inmiddels verkocht aan de stichting ‘Nieuw Sion’ en bestaat uit een groep mensen met wortels in Deventer en Salland en met nauwe banden met het kerkelijk leven in deze regio. Peter Dullaert, voorzitter van de stichting, zal op de jaarvergadering vertellen over de plannen.

De avond begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.