la ontevreden over wethouder in stortgataffaire

Den Daas: “Tijdens het debat heb ik namens Lokaal Alternatief onder andere gevraagd ‘er ligt nu een claim van Haarman in verband met imagoschade. Deze claim is volgens ons het gevolg van het miserabele handelen van de gemeente (met name de gebrekkige bewijsvoering) in deze kwestie. Wat gaat het college hiermee doen?’ Helaas heeft de wethouder ondanks dat de vraag een tweede keer weer gesteld is geen antwoord gegeven.”

Den Daas wil van de wethouder weten waarom hij hier geen antwoord op gegeven heeft. Bovendien wil ik voor de raadsvergadering van eind februari een antwoord op de gestelde vraag.

Buisjes
“Ook wil ik een antwoord op de volgende netelige kwestie”, vertelt Den Daas. “Tijdens het genoemde debat stelde wethouder Wagenmans over het moment van het verdwijnen van de pvc buizen het volgende: ‘Op het moment dat we de heer Haarman aansprakelijk gesteld hebben, waren de buisjes al weg. En dat was bij de raad bekend. Dit werd later door de heer Schokker eveneens aangehaald. Hierdoor ontstond er volgens mij ten onrechte het beeld dat de raad geen recht van spreken heeft over het gebrekkige bewijs, omdat men dit van te voren wist. Volgens onder andere mijzelf wist de raad op het moment van de aansprakelijkheid stelling niets van het verdwijnen van de buizen.”

Den Daas vervolgt: “Om gekissebis te voorkomen, stelde ik voor dat dit uitgezocht zou worden voor de raadsvergadering. Dit zei de wethouder toe. Tot dan toe gewoon het politieke handwerk. Nu is mij echter gebleken dat wethouder Wagenmans pal na de vergadering te kennen gaf dat het inderdaad niet bij de raad bekend was dat de buizen weg waren op het moment dat Haarman aansprakelijk gesteld was.”

Den Daas wil weten of dit klopt en waarom de wethouder ‘een verkeerde voorstelling van zaken naar voren bracht en vervolgens in het debat staande hield’. “Ik wil graag opheldering, omdat het mijn inziens voor het functioneren van de democratie cruciaal is dat er over de juiste feiten gedebatteerd wordt en dat deze ook door collegeleden naar eer en geweten naar voren gebracht worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.