Home / archiefcentraal / kinderen bernadetteschool oogsten en koken eigen boerenkool

kinderen bernadetteschool oogsten en koken eigen boerenkool

Na het oogsten gingen ze met een paar volle zakken boerenkool op de fiets naar de Maathoeve aan de Witteveensweg. Daar wonen Agnes en Peter de Graaf, ouders van Sharon uit groep 6. De aardappels stonden klaar en de kinderen konden aan het werk. Boerenkool spoelen en fijnsnijden, aardappels schillen en spek snijden. Ook een aantal ouders kwam helpen.

Daarna werd er gekookt. Het stampen was een favoriete bezigheid van veel kinderen. Wieke Schoorlemmer had samen met haar vader 30 gehaktballen gebraden. Het recept staat vermeld in het ‘klassekookboek’ dat de kinderen samen hebben gemaakt.

De maaltijd kon beginnen. Er werd gesmuld van al het lekkers. De rookworst en de gehaktballen waren in een mum van tijd verdwenen in de kindermondjes. Er was nog maar een klein beetje stamppot boerenkool over, een teken dat het allemaal fantastisch smaakte.

De kinderen gingen weer op de fiets terug naar school en konden terugkijken op een machtig mooie belevenis.

Lees ook

Lavorista arbeidsrecht advocatuur breidt uit in Salland

DEVENTER – Begin 2021 vestigde Lavorista arbeidsrecht advocatuur zich In Business Center L’Arc en Ciel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.