kids genieten van regimentsfanfare garde grenadiers en jagers

De RFGGJ, een onderdeel van de Nationale Krijgsmacht, is een koperensemble met slagwerk en levert een actieve bijdrage aan het versterken van de band tussen burgers en krijgsmacht. Om die reden treden zij onder andere op voor scholen.

De Koninklijke muziekvereniging Apollo uit Olst, die dit evenement organiseerde, staat onder leiding van Johan Wensink. Zijn vader, die overigens ook meespeelt bij dit orkest, had al eens zo’n optreden van de RFGGJ op een school meegemaakt en was daar erg enthousiast over. Een afspraak was dus snel gemaakt.

Bij het concert genoten eerst de onderbouwkinderen van het programma ‘Held!’. Dat ging over een dorp waar een ridder woonde die goed was in het vangen van draken, maar uiteindelijk zijn dorp niet kon verdedigen in tijd van oorlog.

In het andere dorp woonde een soldaat, die er voor zorgde dat de vrede in zijn dorp bewaard bleef. Op verzoek van de koning van het dorp van de ridder hielp de soldaat het dorp uiteindelijk ook in vrede te leven. De kinderen genoten van het verhaal, de beelden en vooral van de muziek. Tot slot mocht iedereen dansen op het feest dat gehouden werd ter ere van de vrede.

De bovenbouw maakte kennis met de oorsprong van muziek in het leger met het programma ‘Geef acht!’. Muziek werd al heel vroeg in de geschiedenis gebruikt als communicatiemiddel, om de vijand af te schrikken maar ook om de soldaten op het front een hart onder de riem te steken.

Er werd getrommeld onder leiding van een tamboer, de kinderen zongen bekende liedjes van onder andere Kinderen voor Kinderen mee en luisterden naar een plechtig Wilhelmus. Ook mochten enkele kinderen als dirigent voor het orkest staan waarbij ze het orkest aangaven of deze juist zachter of luider en sneller of langzamer moesten spelen. Ze maakten er een heel spektakel van.

Niet alleen de kinderen, maar ook de aanwezige volwassenen genoten van het geheel.

De Koninklijke muziekvereniging Apollo zorgt er nu voor dat alle kinderen die willen een aantal muzieklessen kunnen volgen om te zien of het meeblazen/trommelen in een orkest ook iets voor hen is. Daarnaast zijn natuurlijk ook ouders met interesse voor de fanfare van harte welkom. De fanfare is weer hip! De fanfare is weer cool! Kom bij Apollo!! Zie hiervoor de website van de vereniging http://apollo-olst.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.