juf ineke kok start anders leren in heino

In februari start Juf Ineke Kok met een traject “Anders leren” voor (hoog)begaafde kinderen in Heino en omstreken. Kinderen met een duidelijke ontwikkelingsvoorsprong kunnen ook problemen op school hebben, omdat zij niet herkend worden of niet herkend willen worden. Daardoor loopt er een aantal heel ongelukkige kinderen rond in de basisschool met bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, hoofd- of buikpijnklachten of zelfs gedragsproblemen.

Deze problemen zijn te voorkomen door goed af te stemmen op de onderwijsbehoeften van deze kinderen. “Talentontwikkeling is niet alleen een maatschappelijk belang, het is een morele opdracht!” prijkt er op de nieuwe folder van Juf Ineke. Zij wil graag aan de slag met de kinderen, die niet genoeg hebben aan de leerstof van de basisschool en extra uitgedaagd wil worden om meer en andere dingen te leren. Het is heel belangrijk om deze kinderen in contact te laten komen met ontwikkelingsgelijken en hen weerbaar te maken voor de maatschappij waarin zij leven.

“Anders leren” is een traject na schooltijd, waarin de kinderen mogelijkheden krijgen aangeboden om zichzelf te leren kennen, veel te leren door experimenten en eigen onderzoek. Leren omgaan met de eigen (hoof)begaafdheid en het vinden van erkenning in de eigen sociale omgeving zijn de belangrijkste doelstellingen.

Juf Ineke Kok heeft al drie jaar lang een eigen praktijk voor remedial teacher en huiswerkbegeleider in Heino. Nu richt zij zich niet alleen op kinderen die moeite hebben met de leerstof van de basisschool of de brugklas. Ook voor de getalenteerde kinderen is er nu extra aandacht. In 2013 heeft zij hiervoor het certificaat Begaafdheidspecialist behaald.

Meer informatie? Ga naar staging2.jufinekekok.nl of mail naar info@jufinekekok.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.