internationalisering in het mbo onderwijs steeds belangrijker

Conclusie: studenten ervaren de buitenlandstages positief, waar veel wordt geleerd van de Engelse taal en de omgangsnormen in andere landen. Ook draagt een buitenlandstage positief bij aan het ontwikkelen van zelfstandigheid bij studenten. Tijdens een stageperiode is er ook ruimte om kennis te maken met de cultuur en natuur van het land waar de student zich bevindt.

Verloop van de dag
De eerste spreker was dhr. Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep. Hij vertelde over het belang van internationalisering in het (mbo)-onderwijs. Studenten zijn na het volgen van een buitenlandstage betere teamspelers, zijn zelfverzekerder en zijn besluitvaardiger. Deze ervaringen van studenten werden onderstreept door Dhr. Coelen, lector Stenden University. Na de presentatie van dhr. Coelen, was er ruimte voor studenten om hun persoonlijke buitenlandervaringen te delen. De dag werd afgesloten met een bespreking over de ontwikkeling van Blended Programme.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.