in de remmen voor prikkende ooievaars

“Hé kijk een leuk groepje ooievaars, zo’n twintig stuks, prikkend met hun rode snavels in het gras. Midden jaren ’70 als broedvogel zo goed als verdwenen en nu met ruim 3000 stuks steeds vaker te zien in het landschap. De meesten trekken in de winter weg naar Spanje of Afrika en een klein deel blijft hier. Deze thuisblijvers fourageren in natte weilanden en uiterwaarden en leven o.a. van muizen, mollen en regenwormen. Met kikkers hebben ze iets meer moeite. Zolang het niet wekenlang vriest, kunnen ze zich redden. Toch hartstikke mooi dat het weer goed gaat met deze graag geziene gasten, brengers van geluk en nieuw leven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.