heuidarp is al begonnen met carnaval

Op vrijdagmiddag trapte de jeugd al af met een Kabaaloptocht. Om 13:30 uur vertrok de optocht van lawaai makende kinderen vanaf de Willibrordschool naar de residentie van Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst” voor het jeugdcarnaval. Zij staan dit jaar onder leiding van Jeugdprinses Trompessie en Adjudant Sax, leerlingen uit groep 8 van de Willibrordschool. Dit duo dankt hun namen aan de instrumenten die zij bespelen bij de Olster Harmonie.

Nadat ’s avonds in Boerhaar de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden, wordt in residentie De Heuibarg een Lange-Tafel-Zotten-Sessie gehouden. Het spreekt voor zich, dat aan deze ‘Lange Tafel’ vooral onzinnige en volstrekt onbelangrijke zaken besproken dienen te worden, zoals een vooruitblik op de Heuidarper optocht van zaterdag (start 15:00 uur vanaf het Holstohus), het thema Flower Power op het Zalige-Zondag-Zottenbal en de ‘politieke’ ontwikkelingen omtrent het bezoek van Stadsprins Hanze XXI van Deventer aan de Boskamper optocht op de wagen van de Iesselzotten en het omgekeerde bezoek van de Heuidarper carnavalisten aan o.a. het Rosenmontagbal in het Stokvissengat (Deventer) op maandag.

Voor de optocht op zaterdagmiddag kunnen deelnemers zich tussen 14:00 en 14:30 uur opgeven in het Holstohus. De optocht eindigt in de residentie, waar DJ Wesley het Aankomstfeest zal opluisteren met muziek. Dezelfde DJ verzorgt ook op zondagavond de muziek. Op die avond zal de Bittere Pil uitgereikt worden. De hoogste onderscheiding van de Iesselzotten. Maandag en dinsdag trekt de vereniging door de regio en bezoekt carnavalsactiviteiten in Wijhe, Deventer en Vaassen, met op dinsdag 12:00 uur een kleintje carnaval met de bewoners van het Thomashuis.

Op woensdagavond 20:30 uur wordt het carnavalsfeest afgesloten met een ontnuchterende haring. Voor iedere liefhebber is de haring gratis. De residentie is dan alweer omgebouwd tot Sportcafé de Hooiberg. Meer over carnaval in het Heuidarp vindt u op staging2.iesselzotten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.