help mee broedlocaties roofvogels in kaart te brengen

De werkgroep Roofvogels van de IVN de Grutto Wijhe-Olst is op zoek naar nieuwe, liefst ervaren vogelaars, die in de omgeving van Olst willen meehelpen de broedlocaties van roofvogels in kaart te brengen en te volgen of willen helpen bij de inspectie van torenvalk kasten. Ook niet-ervaren mensen zijn welkom en worden ingewerkt. Door verhuizing en drukke werkzaamheden van enkele mensen, is er behoefte aan versterking.

De groep bestaat twaalf jaar en heeft inmiddels een aardig beeld van de meeste broedlocaties van roofvogels in onze gemeente. Het totale aantal broedparen van roofvogels zal rond de 50 tot 60 paren liggen (de uilen niet meegerekend). De grootste groep roofvogels in de gemeente zijn de buizerds. Daarna volgen de torenvalken (meest in kasten), de haviken en de sperwers.

Wat houdt het in?
Het grootste deel van het werk bestaat uit inventariseren. Dit betekent veel wandelen en observeren in de natuur. “Vanaf maart/april gaan we bijna wekelijks een deelgebied in de gemeente Olst-Wijhe door, op zoek naar baltsende, broedende roofvogels en hun jongen. Daarnaast zijn wij actief bij het uitbreiden en onderhouden van de torenvalkkasten in de gemeente. Er zijn rond de 30 torenvalk kasten opgehangen, die tweemaal per jaar worden geïnspecteerd op aantal eieren en jongen. Jonge torenvalken worden geringd. De gegevens over het broeden alsmede het aantal uitgevlogen jongen worden na afloop van het inventarisatiewerk (augustus) opgestuurd naar SOVON, een landelijke organisatie die onderzoek doet naar vogels.”

Informatie?
Heb je interesse in het werk van de roofvogelwerkgroep en wil je meehelpen bij het inventariseren en volgen van broedparen, geef je dan op bij Margriet Heuvelink via 0570-524594 (voicemail inspreken bij afwezigheid) of margriet.heuvelink@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.