go ahead eagles c1 verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

De jonge adelaars kwamen gegroepeerd voor de dag en stichtten zelfs enkele kansen. Een hard schot van invaller Ruferd Alberto leek na rust via onderkant lat de doellijn te zijn gepasseerd, maar werd niet geteld als treffer. Het stond inmiddels 2-0 voor Ajax, dat zorgde voor constante dreiging in het Deventer strafschopgebied. Net als in de eerste helft, maar Go Ahead Eagles hield knap stand. Mede door een aantal ad remme reflexen van doelman David Baars duurde het een half uur voor de Amsterdammers de score wisten te openen.

Vlak voor tijd deelde Ajax met 3-0 de genadeklap uit. Trainer De Weerdt: ‘‘Ze vonden het allemaal prachtig om tegen Ajax te spelen. Dat respect mag er zijn, maar heb ik gelukkig niet teruggezien op het veld. We werden in de tweede helft zelfs een aantal keer gevaarlijk.” Defensief ging het ook goed: “Ze stapten soms goed met z’n tweeën op een tegenstander af. Bij Ajax droop de klasse ervan af, zij hadden vijf jeugdinternationals in het team. Maar wij hebben ons niet weg laten spelen.”

Johan Wolff maakte een mooie fotoserie van de wedstrijd. Voor meer foto’s kijk je op staging2.johanwolff.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.