ggd ijsselland maakt seksualiteit bespreekbaar onder jongeren

GGD-medewerkers braken in tijdens lessen en lieten studenten enkele opdrachten uitvoeren. Ze werden gevraagd om hun mobiel te pakken en naar de website staging2.sense.info te gaan. Daarbij kregen ze drie vragen waarvan de antwoorden op de site van Sense te vinden waren. Onder andere: ‘Welke soa komt in Nederland het meest voor?’ Via deze laagdrempelige manier maakten de GGD-medewerkers seksuele gezondheid bespreekbaar.

Marleen van der Horst, medewerker van GGD IJsselland, merkte dat de studenten erg geboeid waren door de actie. Zo vroegen studenten zich af hoe je een soa kunt herkennen. Ook werden er vragen gesteld over anticonceptie. “Door met jongeren in gesprek te gaan over liefde en relaties maak je deze onderwerpen bespreekbaar en creëer je bewustwording”, legt Marleen uit.

De boodschap die GGD IJsselland tijdens de Week van de Liefde overbracht was: ‘vrij veilig en doe niets tegen je zin in’. Marleen kijkt terug op een zeer geslaagde Week van de Liefde waarbij veel studenten zijn bereikt. GGD IJsselland wenst iedereen een zoete, maar vooral veilige Valentijnsdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.