gemeente legt pluimveehouderij welsum dwangsommen op

In februari 2015 is de gemeente begonnen met een handhavingstraject tegen het bedrijf. Daarbij hebben burgemeester en wethouders meerdere handhavingsbesluiten genomen, die gebaseerd waren op naleving van de omgevingsvergunning van 3 juli 2014.

Omwonenden vonden het handhavingstraject van de gemeente niet voldoende. Vervolgens hebben zij bezwaar aangetekend. De onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften heeft dit bezwaar behandeld en advies uitgebracht.

Omdat er een bemiddeling in gang was gezet, hebben burgemeester en wethouders het besluit om te handhaven aangehouden. De bemiddeling was niet succesvol, daarom heeft het college alsnog besloten te handhaven.

Voortzetten handhavingstraject
Burgemeester en wethouders hebben conform het advies van de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften een besluit genomen op het bezwaar van de omwonenden over het handhavingstraject. Daarbij baseert het college haar besluit op de huidige feiten en omstandigheden. En dat is dat het bedrijf door de vernietiging van de omgevingsvergunning van 3 juli 2014 de situatie terug moet brengen naar de voorgaande vergunde situatie.

Doordat de rechtbank de omgevingsvergunning van 3 juli 2014 heeft vernietigd, ontstaat een domino-effect richting het handhavingstraject dat op deze vernietigde omgevingsvergunning was gebaseerd.

Voor het bedrijf betekent dit dat de veestapel binnen twaalf weken teruggebracht moet worden naar de hoeveelheid vee die het bedrijf mag houden op grond van de Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) van 26 juni 2013 en de melding Activiteitenbesluit van 30 januari 2013: dat zijn 39.900 legkippen en twee paarden. Ook tegen overige niet vergunde activiteiten wordt gehandhaafd, zoals voer- en eiertransporten buiten de dagperiode en het gebruik van een loader.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.