geen geld geen argument bij optocht in raalte

“Heb je een geschikte pinpas, dan is je donatie (standaard 1 euro) in slechts enkele seconden een feit. Je pincode intoetsen is dus niet nodig.”

Optocht
Opnieuw belooft de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte een grote publiekstrekker te worden. De weersomstandigheden zullen medebepalend zijn voor de opkomst. Dus hopelijk blijft het droog! De Stöppelkaters verwachten een enorm grote variëteit. Dat is waar de Grote Sallandse Carnavalsoptocht haar populariteit aan ontleent.

Zaterdag is de kinderoptocht in Raalte, vanaf 14.00 uur. Zondag is de Grote Sallandse Carnavalsoptocht. Die start om 13.00 uur. Ongeveer zeventig grote carnavalswagens en groepen staan in de startblokken. De groepen die zich tot nu toe hebben opgegeven, komen uit Raalte, Heino, Mariënheem, Boskamp, Boerhaar, Lemelerveld, Olst- Wijhe en Diepenveen. Daarnaast zijn er ook vele één- en tweelingen, die de actualiteit op humoristische wijze op de korrel nemen.

Programma
Na de officiële plichtplegingen, zoals sleuteloverhandiging in het gemeentehuis, is er ’s vrijdagavond 5/2 de Teenage party bij de Leeren Lampe. Prins Job, de Raad van 11, de Fire Cats zullen zeker aanwezig zijn. De jeugd is er van harte welkom. De Leeren Lampe hanteert entreeprijzen, maar met een passe-partout voor 5 dagen carnaval ben je goedkoper uit.

Diezelfde vrijdagavond begint om 21.00 uur het (besloten) ledenfeest in de loods. Een ‘dankjewel – party’ voor alle leden. Het meeste werk is gedaan en dus is het tijd om zelf feest te vieren. Die avond krijgen de 3 Prinsen hun Prinsenwagen overhandigd. Bijzonder spannend wat de bouwers er dit keer van gemaakt hebben.

De kinderoptocht start zaterdag 6/2 om 14.00 uur vanaf De Grote Markt. Inschrijven kan ter plaatse, tussen 13.00 en 13.30 uur. De jeugd zet dan het centrum op de kop. Dat doen ze ook dinsdagmiddag ook nog eens, als ze gaan Foekepotten in het centrum van Raalte.
Kerkviering In de Pauluskerk is zaterdagavond om 19.00 uur een moment van bezinning. Iedereen is welkom en kom gerust gekostumeerd.
De wat rustige katers strekken de benen tijdens de Stöppelkater Kuierloop. Klokslag 10.00 uur vertrekt Prins Paul de 2e met hofdames en gevolg op zondagmorgen 8/2 vanaf de Zwaan naar de Prinsengracht. Zou Jacoba na een korte periode van afwezigheid (weer) op hen staan te wachten? Voor hen die deze versnapering te vroeg komt, is er altijd nog warme chocolademelk. Gewoon lekker kuierend en kletsend de afstand afleggen en de kroegen links laten liggen. We geven de uitbaters nog even respijt. Het hele gezelschap komt ook weer terug bij de Zwaan, want dan wacht (tegen betaling) een gezamenlijke lunch, ter voorbereiding op de Grote Sallandse Carnavalsoptocht.
Ben je crea bea, geniet je van vrolijkheid en spreken kleuren je aan, dan is de Grote Sallandse Optocht wellicht een uitgaanstip. Zondag de 8e februari a.s. vertrekt de bonte stoet om 13.00 uur vanaf de Heesweg / Almelosestraat naar het centrum van Raalte. Bijna 70 grote carnavalswagen en groepen variërend van 5 tot 80 personen nemen deel en betoveren het publiek.

Dweilen doen carnavalisten op zaterdagavond 6/2, tijdens het Kielenbal. Dan trekken de deelnemers aan het Katerspektakel van kroeg naar kroeg en brengen hun carnavaleske muzikale groet ten gehore. De Rosenmontag -TV Brunch.wordt steeds beter bezocht. Heb je in de optocht meegelopen of misschien helemaal gemist, geen probleem, want de Stöppelkaters zorgen maandagmiddag om 13.00 uur al voor een videoverslag bij De Gouverneur. Opgave voor lunch via staging2.stoppelkaters.nl

De jeugd, onder aanvoering van Prins Dion, sluit hun carnaval op dinsdag 9/2 af met foekepotten en aansluitend een geweldige kindermiddag bij Den Vergulden Kater (DLL) Traditiegetrouw staat de Prins die middag weer patat te bakken bij Robbie Snacks.
Het Bessembal is 9/2 de afsluitende avond in Den Vergulden Kater. De kater wordt uitgedreven en Prins Paul de 2e doet afstand van zijn heerschappij over Stöppelburcht.

Woensdagmiddag 10/2 om 15.30 nog haring happen bij Laurels en dan…. dan is carnaval echt afgelopen.

Zoals gezegd, er staat het nodige te gebeuren tussen vrijdag 5 en woensdag 10 februari a.s. Prins Paul de 2e van de Stöppelkaters, Prins Job de 1e van de Stöppelducks en Prins Dion de 1e van de Krielen krijgen het er druk mee. Zie voor het programma staging2.stoppelkaters.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.