geen afschaffing betaald parkeren in raalte

Pakeerders kunnen door het ‘moderne betaald parkeren’ de daadwerkelijke parkeertijd op een simpele manier achteraf betalen. Het betalen met muntgeld blijft gewoon mogelijk. Deze maatregelen moeten er volgens de gemeente voor zorgen dat het parkeren makkelijker en prettiger gaat. “Dat is goed voor de aantrekkingskracht van het centrum van Raalte”, aldus de gemeente.

Het college heeft gekeken naar de mogelijkheid om het betaald parkeren af te schaffen. Hiervoor is in het najaar van 2015 een verkenning uitgevoerd. Deze verkenning heeft verschillende oplossingsrichtingen opgeleverd, maar deze hebben naar de opvatting van het college te grote financiële gevolgen.

Het voorstel aan de raad is daarom om het betaald parkeren gebruiksvriendelijker te maken. De bedoeling is dat dit nog dit jaar gebeurt, in overleg met het ROV en de Werkgroep Centrumvisie. De kosten van de modernisatie worden geschat op € 198.000. Het voorstel aan de raad is om deze kosten te dekken uit de Reserve Betaald Parkeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.