gb wil spelregels voor particuliere speeltoestellen

Het komt regelmatig voor dat bewoners (tijdelijke) speeltoestellen in de openbare ruimte plaatsen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de plaatsing van goaltjes, trampolines of een plastic glijbaan op een grasveld of extra speeltoestellen bij de gemeentelijke zandbakken. Deze speeltoestellen die in speelgoedzaken of bouwmarkten zijn aangeschaft, zijn volgens de wet niet geschikt voor gebruik in de openbare ruimte. De plaatsing van deze toestellen wordt daarom niet toegestaan door de gemeente Raalte.

“In de gemeente Almere worden onder voorwaarden al particuliere speeltoestellen toegestaan en de gemeente Zwolle heeft hiervoor een proef uitgevoerd. Gemeentebelangen is van mening dat door het steunen van particuliere initiatieven voor de plaatsing van speeltoestellen meer speelplezier ontstaat en contacten in de buurt verbeteren.”

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte weten of het op de hoogte is van de proef in Zwolle en of het college het met de partij eens is dat de veiligheid van particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte kan worden gewaarborgd, mits daar spelregels aan zijn verbonden. Ook wil GemeenteBelangen weten was het college vindt van de plaatsing (onder voorwaarden) van particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte?

Wat vind jij? Moet de gemeente soepel om gaan met goaltjes, trampolines en een plastic glijbaan bij een zandbak?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.